Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso parmesano en trozos (2-3 cm)
Masa quebrada sin gluten
- 300 g de harina sin gluten panificable
- 150 g de manteca fría, en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 80 g de agua fría
Relleno
- 500 g de agua
- 250 g de hojas de acelga
- 30 g de aceite de oliva
- 3 cebollas de verdeo picadas
- 150 g de queso ricota bien escurrido de suero
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 8 huevo
- manteca c.n.
Finalizar la preparación
- aceite de oliva c.n.
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 1954.4 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 506.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Manteca de maní y mantecol
2 Std. 20 Min
Fainá
2 Std. 25 Min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Soufflé de calabaza
1 Std.
Buñuelos de acelga
45min
Budín de frutos secos
35min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Licuado de banana y dulce de leche
5 Min
Budín de naranja
1 Std.
Budín de mandarinas
55 min
Chipa
30min