Magret de pato con foie, manzanas y salsa de Pedro Ximénez

Magret de pato con foie, manzanas y salsa de Pedro Ximénez

4.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz.
8 raciones

Składniki

Magret relleno con foie
  • de foie gras de pato crudo
    500 g
  • de tomillo seco
    ½ cucharadita
  • de salvia seca desmenuzada
    ½ cucharadita
  • de azúcar
    ½ cucharadita
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    ½ cucharadita
  • de vino Pedro Ximénez
    1 cucharada
  • de brandy
    2 cucharadas
  • magrets de pato abiertos en un filete fino sin piel (400-600 g)
    1 - 2
Salsa de Pedro Ximénez con manzana
  • manzanas Golden
    2
  • de caramelo líquido
    25 g
  • de azúcar moreno
    25 g
  • de mantequilla
    25 g
  • de vino Pedro Ximénez
    200 g
  • de zumo de naranja
    80 g
  • pastilla de caldo de pollo
    ½
    ½ cucharadita de sal
  • de cubitos de hielo
    300 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 345 kcal / 1440 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...