![Frixuelos rellenos de merluza y gambas Frixuelos rellenos de merluza y gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ddaca0b0c624bdb953fc0c8c336848ca/Derivates/fa67ccbce5ed5edcb78f0129de8ea307c974dd17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frixuelos
- 250 g de harina
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 20 g de mantequilla para engrasar la sartén
Caldo
- 300 g de agua
- 1 trozo de cebolla (un cuarto)
- 1 diente de ajo
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de filete de merluza fresca sin piel ni espinas
- 300 g de gambas frescas enteras sin pelar
Relleno
- 150 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo
- 100 g de pimiento verde
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de tomate frito
- 1 - 2 pellizcos de sal
Salsa
- 150 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de brandy
- 200 g de cava
- 20 g de maicena
- 50 g de leche fría
- 200 g de nata
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Empanada de maíz con berberechos
1h 15 min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1 Std.
Txangurro
1 Std. 10 Min
Pastel de cabracho
2 godz. 50 min
Empanada rellena de patata, pulpo y langostinos
1 Std.
Empanada de raxo
2h 30min
Casadielles
3h
Empanada de sardinas
1h 15 min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Tigres
1 Std.
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Empanada de bonito
1h 20min