Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins secs
- 15 g de rhum
- 70 g de jus d'orange
- 500 g d'eau
- 750 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- beurre doux pour le moule
- 180 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de semoule de blé dur fine
- 15 g de fécule de maïs
- 350 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 918 kJ / 216 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding de légumes aux noisettes et aux cranberries
1 godz. 10 min
Crème brûlée légère au potimarron
50 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Gâteau vapeur à l'orange
40 min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 godz. 45 min
Brioche au potiron
3h 45min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35 min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min
Flan de butternut au citron
50 min
Tarte sucrée au potiron
1h
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Confiture de tomates vertes
24h