Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 240 g de farine de blé
- 250 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 6 portions de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- 120 g de lardons, cuits et égouttés sur du papier absorbant
- huile, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 293 kJ / 70 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1 godz. 20 min
Muffins ciboulette-jambon fumé
45 min
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Pizza façon donut
1 godz. 30 min
Gaufres de pomme de terre au jambon
1 Std. 50 Min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55 min
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Cookie géant
40 min
Gaufre quiche
50 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min.
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min