![Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit® Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dab691c1-69e3-48a3-9475-6a46ca2458bf/Derivates/eb2a4c47-072b-47ca-8c9a-57a11f9e398d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 240 g de farine de blé
- 250 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 6 portions de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit®
- 120 g de lardons, cuits et égouttés sur du papier absorbant
- huile, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 293 kJ / 70 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Roses des sables
45min
Minisoufflé au camembert
35min
Croquettes de camembert panées au sésame
30 min
Cake aux 3 fromages
50min
Gaufres de pomme de terre au jambon
1 Std. 50 Min
Roulé de pomme de terre au jambon de pays
55min
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Gaufre quiche
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min