Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Gorgonzola
- 50 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
-
50
g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
lub 50 g di Taleggio a pezzi (2-3 cm) - 50 g di latte
- 50 g di burro
- 320 g di pasta secca, tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 λεπτ.
Spaghetti alla carbonara
30 λεπτ.
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 λεπτ.
Spaghetti alla carbonara
30 λεπτ.
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 λεπτ.
Risotto alla valdostana
35 λεπτ.
Pasta ricotta e pomodorini
30 λεπτ.
Farfalle alle olive e mozzarella
30 λεπτ.
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 λεπτ.
Spaghetti all'amatriciana
35 λεπτ.