Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de tomate frito estilo casero
- 70 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 4 latas de berberechos al natural (en conserva), escurridos (aprox. 240 g)
Masa
- 500 g de harina de maíz (p. ej. Special Line®)
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de aceite de oliva
- 250 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 13.97 g
- Węglowodany
- 57.59 g
- Tłuszcz
- 22.47 g
- Błonnik
- 3.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30min
Orejas de carnaval
30min
Empanada de sardinas
1h 15min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Masa para empanada con levadura
1h 20min
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Empanada de maíz con congrio
2h
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min.
Filloas
1h
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min