Empanada de maíz con berberechos

Empanada de maíz con berberechos

3.8 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

Relleno
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 150 g de pimiento rojo en trozos
  • 200 g de tomate frito estilo casero
  • 70 g de aceite de oliva
  • ½ cucharadita de sal
  • 4 latas de berberechos al natural (en conserva) escurridos (aprox. 240 g)
Masa
  • 500 g de harina de maíz (p. ej. Special Line®)
  • 100 g de harina de trigo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 250 g de agua
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 13.97 g
Kalorie 2042 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 22.47 g
Błonnik 3.98 g
Węglowodany 57.59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...