Empanada de maíz con berberechos

Empanada de maíz con berberechos

3.9 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

Relleno
  • de cebolla en cuartos
    250 g
  • de pimiento rojo en trozos
    150 g
  • de tomate frito estilo casero
    200 g
  • de aceite de oliva
    70 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de berberechos al natural (en conserva) escurridos (aprox. 240 g)
    4 latas
Masa
  • de harina de maíz (p. ej. Special Line®)
    500 g
  • de harina de trigo
    100 g
  • de aceite de oliva
    100 g
  • de agua
    250 g
  • de levadura prensada fresca
    25 g
  • de sal
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 489 kcal / 2042 kJ
Białko 13.97 g
Tłuszcz 22.47 g
Węglowodany 57.59 g
Błonnik 3.98 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...