Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galletas
- 200 g de galletas digestive
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente
Crema catalana a la naranja
- 1 naranja
- 350 g de leche
- 1 palo de canela
- 8 - 10 tiras de piel de limón
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 6 yemas
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo
- 75 g de azúcar fino para pasteles
- 40 g de maicena
- 1 pellizco de sal
Cobertura
- 2 - 3 cucharadas de azúcar fino para pasteles
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1425.4 kJ / 341 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de piña y crema
2 Std. 45 Min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Tarta mousse de piña
6h 30min
Flan de coco
1h 40min
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3 godz. 20 min
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1 Std. 20 Min
Panna cotta de turrón de Jijona
3 godz. 10 min
Brownie flan
5h 15min
Coca de Llavaneres
1 godz.