Chocolat martiniquais

Chocolat martiniquais

4.3 144 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

  • 300 g de lait concentré sucré
  • 800 g de lait
  • 100 g d'eau
  • 4 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
  • 2 ½ c. à soupe de fécule de maïs
  • 1 citron vert le zeste seulement, finement râpé
  • 2 g de cannelle en poudre
  • 1 g de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 c. à café d'arôme d'amande amère
  • 20 g d'extrait naturel de vanille
  • 30 g de beurre de cacahuète
    200 g de lait de coco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 100.7 mg
Białko 8 g
Kalorie 974.7 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 31.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...