![Sauce fromagère Sauce fromagère](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c13a6aed51fa319924e8d7e8b1d3ac91/Derivates/de5fe0962476601f02fc5600ccc9f36cb6344a20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de comté, coupé en morceaux
- 100 g de camembert, coupé en morceaux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de farine
- 1000 g de lait
- 2 pincées sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1487.3 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 443.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Croquettes de pommes de terre, mozzarella, lardons et tomates séchées
1 Std. 25 Min
Pâtes au pesto, tomates cerise et basilic
35 min
Sauce fromagée à la bière
30 Min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1 Std. 15 Min
Purée mousseline
40 Min
Sauce aux champignons
30 Min
Pâte à crêpe vanillée
1h 40min
Sauce au fromage
20 Min
Hachis parmentier aux herbes, purée au paprika
1 Std. 45 Min
Pains batbout marocains
1 Std.