![Sauce au poivre Sauce au poivre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74692FFE-BDAF-4D84-AF26-41332161CDA4/Derivates/FE9AE801-7DF1-4CDB-B406-EA7F52CAB9C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de poivre noir en grains (15 g)
- 2 échalotes, coupées en quatre
- 50 g de carotte, coupée en morceaux
- 1 branche de céleri, effilée et coupée en morceaux
- 20 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
-
50
g de vin blanc sec
lub 50 g de cognac - 20 g de fécule de maïs
- 150 g d'eau
- ¼ de cube de bouillon de légumes
- 200 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 501 kJ / 121 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sauce curry
30 min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 min
Beignets de crevettes
35min
Sauce aurore
15min
Sauce Messine
10min
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce hollandaise
15min
Beurre blanc
20 Min
Sauce hollandaise
15min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 godz. 50 min
Sauce dieppoise
35min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20 Min