Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cupcakes
- 110 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 180 g de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 15 g de fécule de maïs
- 75 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café de levure chimique (¼ sachet)
- 6 blancs d'œufs
Les crèmes arc-en-ciel
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 500 g de mascarpone, très froid
- 10 pointes de couteau de colorant alimentaire (5 couleurs différentes)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1780.7 kJ / 428.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes à la vanille
12 godz.
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Cupcake chocorange
50min
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Cupcakes en sapin
1h
Cupcakes pour Halloween
2 Std. 40 Min
Gâteau licorne
3h
Cupcakes au chocolat
12 godz.