Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cupcakes
- 100 g de beurre, pommade
- 200 g de sucre en poudre
- 2 œufs, à température ambiante
- 200 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
-
1
c. à café rase de levure chimique (1/2 sachet)
lub 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium - 150 g de lait
La crème au citron
- le jus de 2 citrons jaunes
- 10 g de beurre
- 1 œuf
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
La meringue
- 70 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443.9 kJ / 343.8 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache
13u. 30min
Nid de Pâques
1 godz. 45 min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Cupcakes aux pistaches
40 min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Mille-feuille express framboise-citron
30 min
Cupcake café cappuccino
40 min
Cupcakes au citron
55 min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Cupcake aux myrtilles
1sa 55 dk