Cupcakes façon tarte au citron meringuée

Cupcakes façon tarte au citron meringuée

4.3 80 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
10 portions

Składniki

La pâte à cupcakes
  • 100 g de beurre pommade
  • 200 g de sucre en poudre
  • 2 œufs à température ambiante
  • 200 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café rase de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
  • 150 g de lait
La crème au citron
  • le jus de 2 citrons jaunes
  • 10 g de beurre
  • 1 œuf
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de fécule de maïs
La meringue
  • 70 g de blancs d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.7 g
Kalorie 1443.9 kJ / 343.8 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 53.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...