Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 35 g de sucre en poudre
- 300 g de confiture de goyave
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre de canne
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 613 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 98.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Acras de morue
24h
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25min
Pain au piment doux
5h
Chocolat martiniquais
20 min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10min
Frozen caïpirinha Passion
2 Std. 10 Min
Tourment d'amour
2h
Sauce chien
10min
Glace coco et citron vert
12h 15min
Acras de morue
13h
Glace au coco
4 Std.
Pain au beurre
1h 30min