Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
- 6 egg yolks
- 450 g milk
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch salt
- 30 g liquid caramel (see tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Hollandaise sauce
15 min
Béarnaise sauce
15 min
Apple cake
1h
Vanilla ice cream
12h
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Lemonade
5 Min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Apple tart
1h
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1h
Crème caramel (flan)
3h
Berry mousse
4 Std. 50 Min