Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
-
egg yolks6
-
milk450 g
-
sugar70 g
-
vanilla sugar, homemade15 g
Meringue islands
-
sugar30 g
-
egg whites6
-
salt1 pinch
-
liquid caramel (opcjonalnie) (see tips)30 g
-
pistachio nuts, unsalted (opcjonalnie) chopped25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
887 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Béchamel sauce
15 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
15 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Fruit nectar
10 min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Potato and vegetable purée
45 min
Lemon cake
2 godz.
Apple cake
1 godz.
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min