Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base Layers
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g digestive biscuits (dark chocolate topped)
- 2 Tbsp coffee grounds (see tip)
- 250 g espresso, brewed, cold
- 60 g sweet Marsala wine
- 60 g brandy
- 18 - 20 sponge finger biscuits (depending on size)
Filling
- 250 g double cream
- 220 g caster sugar
- 5 gelatine leaves
- 750 g cream cheese
- 2 tsp vanilla bean paste
- 500 g mascarpone
- 30 g brandy
Topping
- 175 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 385 g double cream
- 55 g caster sugar
- 200 g mascarpone
- 2 Tbsp dark chocolate shavings, for garnishing
- 1 Tbsp cocoa powder, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3462 kJ / 835 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 67.3 g
Alternatywne przepisy
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Mississippi Mud Pie
2h 20min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Limoncello Tarts
3h 15min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Potato and Cheese Bites
2h
Crème Pâtissière
15min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 Std.
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4 godz. 30 min
Praline Cheesecake
4h 10min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6h 30min
Lemon Tiramisu
6h 25min