Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base Layers
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g digestive biscuits (dark chocolate topped)
- 2 Tbsp coffee grounds (see tip)
- 250 g espresso, brewed, cold
- 60 g sweet Marsala wine
- 60 g brandy
- 18 - 20 sponge finger biscuits (depending on size)
Filling
- 250 g double cream
- 220 g caster sugar
- 5 gelatine leaves
- 750 g cream cheese
- 2 tsp vanilla bean paste
- 500 g mascarpone
- 30 g brandy
Topping
- 175 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 385 g double cream
- 55 g caster sugar
- 200 g mascarpone
- 2 Tbsp dark chocolate shavings, for garnishing
- 1 Tbsp cocoa powder, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3462 kJ / 835 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 67.3 g
Alternatywne przepisy
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10 min
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15 min
Tiramisu
5h 20min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7h 45min
Layered chocolate cappuccino cups
19 Std. 30 Min
Sicilian Rice Balls (Arancini)
3h 5min
Tropical Fruit Orange Cake
2h 40min
Praline Cheesecake
4h 10min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6h 30min