
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gingerbread Biscuits
- 100 g blanched almonds
- 100 g stem ginger in syrup drained, reserving 30 g syrup
- 90 g unsalted butter diced
- 110 g light brown sugar
- 1 large egg
- 350 g gluten free plain white flour plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp xanthan gum
- ½ tsp gluten free baking powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cloves
Royal Icing
- 125 g granulated sugar
- 1 egg white from medium egg (see tip)
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 98 kcal / 410 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 39 mg