Gluten-free Gingerbread Biscuits

Gluten-free Gingerbread Biscuits

4.5 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 pieces

Składniki

Gingerbread Biscuits
  • blanched almonds
    100 g
  • stem ginger in syrup drained, reserving 30 g syrup
    100 g
  • unsalted butter diced
    90 g
  • light brown sugar
    110 g
  • large egg
    1
  • gluten free plain white flour plus extra for dusting
    350 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • xanthan gum
    ½ tsp
  • gluten-free baking powder
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
Royal Icing
  • granulated sugar
    125 g
  • egg white from medium egg (see tip)
    1
  • lemon juice
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 39 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 410 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...