Urządzenia i Akcesoria
Apples with Cider Sabayon Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Steamed Apples
-
dessert apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), peeled and cored4
-
lemon juice2 - 3 Tbsp
-
water500 g
Cider Sabayon Sauce
-
sugar50 g
-
egg1
-
egg yolks3
-
dry cider160 g
-
1 tsp ground cinnamon, for sprinklingcinnamon sugar for sprinkling2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Courgette Soup
35 min
Choron Sauce
20 min
Sweet Black Sticky Rice
13 godz.
Peach Melba
35 min
Chai Spiced Rice Pudding
1 godz. 5 min
Spiced Red Wine Pears
45 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Apple and Kiwi Jam
40 min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 godz. 15 min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 min