Urządzenia i Akcesoria
Apples with Cider Sabayon Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Steamed Apples
-
dessert apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), peeled and cored4
-
lemon juice2 - 3 Tbsp
-
water500 g
Cider Sabayon Sauce
-
sugar50 g
-
egg1
-
egg yolks3
-
dry cider160 g
-
1 tsp ground cinnamon, for sprinklingcinnamon sugar for sprinkling2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crab Briks
35 min
Salmon Tartare
25 min
Creamed spinach
15 min
Mayonnaise
5 min
Mini Choux with Strawberries
2 godz. 10 min
Brioche
5 godz.
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 godz.
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min