Wersje kompatybilne
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 50 g queijo parmesão
- 800 g água, mais q.b. p/ cozer os gnochi
- 200 g cenoura cortada em pedaços pequenos
- 500 g batata cortada em pedaços pequenos
- 1 ovo
- 280 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
Molho
- 50 g miolo de noz
- 200 g natas
- 100 g leite
- 100 g queijo gorgonzola
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3313.1 kJ / 791.9 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 82.8 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 2008.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi de batata com bacon, tomate e mozarela
1h 25min
Tikka masala de frango com arroz de limão
4h 30min
Molho pesto
5 Min
Gnocchi de marisco
1h 30min
Molho holandês
10min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Almôndegas de frango com orzo e molho de iogurte
45min
Piza de cebola, brie e gorgonzola
1h
Tortellini de ervilhas com molho de gorgonzola
5 godz.
Torta de batata limpa-frigoríficos
1 Std. 40 Min
Risoto de alcachofra
30min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35min