Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 10 g azeite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 200 g queijo mozarela fresco
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g batatinhas novas c/ casca cortadas às rodelas
- 50 g azeite
- 1 c. sopa de alecrim
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Piza vegetariana
1 godz. 45 min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 Std. 20 Min
Baguetes com azeite, alho e coentros
Keine Bewertungen
Timbale de ervilhas e curgete
1h 10min
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Crocante de manteiga de amendoim
55min
Técnica Rebuçados
Keine Bewertungen
Massa de beterraba
20min
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
1h 25min
Piza 4 estações
1h
Pãezinhos enrolados
1 godz. 45 min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4 Std.