Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 10 g azeite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 200 g queijo mozarela fresco
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g batatinhas novas c/ casca cortadas às rodelas
- 50 g azeite
- 1 c. sopa de alecrim
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Timbale de ervilhas e curgete
1 Std. 10 Min
Alfajor
1h 20min
Piza de alcachofra
Brak ocen
Risoto de soja
35min
Megassanduiche com pão de alho
Brak ocen
Cocotes
40min
Pão libanês com especiarias
3u. 20min
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
50min
Risoto de espinafres e queijo azul
25min
Piza vegetariana
1 Std. 45 Min
Brioche de especiarias
3hod.
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min