Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1150 g água
- 250 g batata cortada em pedaços
- 3 ovos
- 150 g leite
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 30 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 450 g farinha tipo 65
- 1 c. sopa de orégãos
- 50 g maionese
- 300 g queijo flamengo fatiado
- 300 g presunto fatiado
- 250 g tomate-cereja cortado em metades
- Rúcula q.b. p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3236.6 kJ / 773.6 kcal
- Białko
- 41.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 2550.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho béarnaise
15 Min
Trança
2 Std. 20 Min
Piza Margarita
1 Std. 45 Min
Molho de tomate
35 Min
Pastéis de ricota
45 Min
Pão de piza
1 Std.
Pãezinhos aromatizados
2 Std.
Focaccia com azeitona e alecrim
72 Std.
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Focaccias
2 Std.