Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lentilhas verdes
- 1 abóbora-manteiga grande (2000 g aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 8 pés de tomilho, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 35 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 150 g cebola roxa cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
-
100
g arandos
lub 100 g sultanas - 1 pé de rosmaninho, só as folhas
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g vinho tinto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 250 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 80 g espinafres descongelados e bem espremidos
- 50 g pistácios
- Romã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1734.6 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 1191.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de amêndoa
10min
Húmus de cenoura
15 Min
Canja fresca de Natal
1h 15min
Suspiros vegan
2 Std.
Estufado de vegetais e fruta com caril
50min
Galette de morango
50min
Leite-creme conventual
15 Min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1 Std. 20 Min
Quiche de trigo sarraceno e cogumelos
6h
Bacalhau no pão gratinado
1h
Bacalhau de Natal
1h 15min
"Bacalhoada" de seitan
1 Std. 20 Min