Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 250 g sobras de peru s/ osso, cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 80 g cenoura
- 40 g manteiga
- 25 g farinha
- 250 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g ketchup
- 10 g mostarda
- 10 gotas de molho inglês
- 1 gema de ovo
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
Massa
- 400 g água
- 20 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 270 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasanha
1h 10 min
Piza bolonhesa
1h 45 min
Coscorões
2h 30 min
Hambúrgueres de salmão
50 min
Línguas de veado
25 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Lasanha
1h 30 min
Almofadinhas de bacalhau
1h 45 min
Tarte fechada de novilho
13h 30min
Mini empadas
1h 15 min
Almôndegas de porco
1h 30 min
Folhados de carne
1h 10 min