Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g bolacha Maria
- 40 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 100 g manteiga s/ sal
- 100 g farinha de alfarroba
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2395 kJ / 573 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tarte de noz
40 min
Manteiga de abóbora e especiarias
25 Min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1 Std.
Recheio de amendoim
5min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Caldo-verde com batata-doce
45 Min
Manteiga de sementes de girassol
15 Min
Bombons de avelã
1 Std.
Tarte de romã e chocolate
1h 20min
Biscoitos de banana e aveia com recheio
5min
Batatada - Bolo de batata doce
2 Std. 25 Min
Tarte de grão e coco
45 Min