Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 80 g azeitonas pretas s/ caroço
- 200 g azeite
- 2 dentes de alho
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 100 g pão s/ côdea partido em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1729.1 kJ / 413.3 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 3615.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estufado de peixe com especiarias
2 Std.
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Vitela tonnata
50 Min
Vichyssoise de agrião
35min
Torta de bacalhau
2 Std. 15 Min
Sonhos de batata recheados com esparregado
1h
Empadão de polvo
Brak ocen
Pudim de coco com papaia e laranja
4 Std.
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 Min
Smoothie de nectarina e amora
5 Min
Creme de tomate
40 Min
Fricassé de camarão-tigre
35min