Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 80 g azeitonas pretas s/ caroço
- 200 g azeite
- 2 dentes de alho
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 100 g pão s/ côdea partido em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1729.1 kJ / 413.3 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 3615.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taça dos reis
8h
Espaguete integral com ricota e rúcula
Keine Bewertungen
Coalhada seca
15u. 10min
Salada de maçã com nozes
5 min
Enrolados de atum em alface
20 min
Gougères
1h
Bolo Alasca
8h
Creme de feijão-branco
30min
Caldo de bacalhau
30min
Baklava
1h 20 min
Picanha ao sal com molho vinagrete
1h 15 min
Bacalhau à Soutelo
25 min