![Käse-Bier-Fondue Käse-Bier-Fondue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc62c92ca470c8afa67a92ab36ec9b9f/Derivates/f3c7f9f61acc4d53ca319fcc3a19ed227598f1f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Gruyère, in Stücken
- 400 g Appenzeller, in Stücken
- 500 g helles Hefebier
- 30 g Speisestärke
- 1 TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3718 kJ / 889 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 38 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2099 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Salsa
15 min
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Glühwein on the rocks
2 Std.
Rosenkohlcremesuppe
45min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Cheese-Makkaroni
30min
Trüffel-Agnolotti mit Burrata-Creme
1 Std. 15 Min
Cheeseburger-Wraps
35min
Trüffel-Parmesan-Ravioli
3 Std. 30 Min
Schweinefilet mit Gorgonzolakruste und Kräutergratin
1 Std. 30 Min
Café-de-Paris-Butter
4h 10 min