Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Gruyère, in Stücken
- 400 g Appenzeller, in Stücken
- 500 g helles Hefebier
- 30 g Speisestärke
- 1 TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3718 kJ / 889 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 38 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2099 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herzhafter Ofenschlupfer
50 Min
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45 Min
Hähnchen in Gorgonzolasauce mit Nudeln
45 Min
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1 Std.
Cheese-Makkaroni
30 Min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 Std.
Café-de-Paris-Butter
4 godz. 10 min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 Min
Johannisbeer-Ketchup
1 Std. 30 Min
Allround Kräuter-Marinade und Mayo
15 Min
Haxen mit Wurzelgemüse, Bayrisch Kraut und Sauce
4 Std.