Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Stängel Thymian, abgezupft
- 2 Stängel Estragon, abgezupft
- 2 Stängel Majoran, abgezupft
- 1 Schalotte (ca. 25 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Kapern, aus dem Glas, abgetropft
- 1 Sardellenfilet, in Öl, abgetropft
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 1 EL Dijon-Senf
- 1 gestr. TL Curry
- 2 - 3 Spritzer Worcester-Sauce
- 1 TL Madeira
- 1 TL Weinbrand
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Zitronenschale, abgerieben
- 800 g Garnelen, roh, groß, geschält
- 2 EL Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1j 20 menit
Tintenfischringe aglio e olio
1j 20 menit
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 menit
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2 godz. 20 min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 min
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 godz. 35 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15min
Garnelencocktail
30 min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 Min
Pikante Lammhackbällchen mit Sauce Pistou
35 Min
Andalusische Fischsuppe
50 menit