Landschinkenbrot mit pochiertem Ei

Landschinkenbrot mit pochiertem Ei

4.3 63 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Meerrettich, aus dem Glas, gerieben (z. B. Steirer Kren), und etwas mehr zum Bestreuen
    2 ½ TL
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund
  • Salz
    ¼ TL
  • Bauernbrot (siehe Tipp)
    4 Scheiben
  • Schwarzwälder Schinken
    12 Scheiben
  • Wasser lauwarm
    2000 g
  • Weißweinessig
    100 g
  • Eier sehr frisch (siehe Tipp)
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 504 kcal / 2107 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...