Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla in quarti
- 100 g di crescione, le foglie lavate
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 1 foglia di alloro secca
- 400 g di fettine di petto di pollo a listarelle
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbonada
1sa
Vellutata di mais
20 dk
Purè di manioca
50 dk
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 dk
Zuppa di latte
30 Min
Moqueca
1h 20min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 dk
Paparot
1 Std. 5 Min
Passato di verdure, uova in cocotte e spinaci
1sa
Manzo stufato con chipotle
1sa
Filetto di coniglio con salsa alla birra scura
2h
Zuppa del pescatore
50 dk