Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g di gambi di sedano a pezzi
- 250 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolle a metà
- 100 g di pomodori a pezzi
- 150 g di zucchine a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di funghi freschi
- 1 foglia di alloro fresca o secca (opcjonalnie)
- 6 rametti di erbe aromatiche fresche miste (es. basilico, rosmarino, salvia...), le foglioline e gli aghi lavati ed asciugati
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di sale grosso
-
30
g di vino bianco secco
lub 30 g di acqua - 1 cucchiaio di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 556.5 kJ / 133.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1h 20min
Sale agli aromi
10min
Pastina da minestra
10min
Yogurt fresco
11klst 10 min
Fette biscottate
5h 50min
Dado di carne
45 Min
Pasta all'uovo
1h
Crema gianduia
15 Min
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1h 20min
Farina di cereali o legumi
5min
Marmellata di limoni
1h 20min
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min