Dado vegetale

4.9 2.1K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (opcjonalnie) (3 cm)
  • 200 g di gambi di sedano a pezzi
  • 250 g di carote pelate e a pezzi
  • 100 g di cipolle a metà
  • 100 g di pomodori a pezzi
  • 150 g di zucchine a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di funghi freschi
  • 1 foglia di alloro fresca (opcjonalnie) o secca
  • 6 rametti di erbe aromatiche fresche miste (es. basilico, rosmarino, salvia...), le foglioline e gli aghi lavati ed asciugati
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 120 g di sale grosso
  • 30 g di vino bianco secco
    30 g di acqua
  • 1 cucchiaio di olio di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzioni

Sód 0 mg
Białko 7 g
Kalorie 556.5 kJ / 133.3 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...