Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, pelé et coupé en six
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de tomates concassées en conserve
- ½ c. à café de quatre-épices
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 20 g de cassonade
- ½ c. à café de sel
- 2 - 5 gouttes quelques gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 85 kJ / 20 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux fines herbes
10 min
Ketchup maison
1 Std. 10 Min
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 godz. 30 min
Pain de mie
3 godz. 20 min
Sauce ketchup
1 Std. 10 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Mayonnaise version allégée
10 min
Vinaigrette au cidre et échalotes
5min
Vinaigrette au miel et au sésame
20 min
Crème à tartiner fromage frais-radis
5min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45min
Préfou au beurre aillé
3h