Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 350 g di fave secche bianche, lasciate in ammollo in acqua fredda per 12 ore
- 600 g di cicoria (o tarassaco)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 40 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 40 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1h 30min
Cime di rapa stufate
55min
Cicorie stufate
35min
Crema di fave al finocchietto
50min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Cartellate
1h 5min
Incapriata di fave e zucchine
6h
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Focaccia barese
2h 55 min