Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 350 g di fave secche bianche, lasciate in ammollo in acqua fredda per 12 ore
- 600 g di cicoria (o tarassaco)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 40 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 40 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
Alternatywne przepisy
Cime di rapa stufate
55 Min
Crema di fave al finocchietto
50min
Lampascioni e patate
1 Std. 15 Min
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Incapriata di fave e zucchine
6 Std.
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Cartellate
1小时 5 分钟
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Focaccia barese
2u. 55min