Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al tonno
- 160 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio di oliva
- 2 scatole di tonno, in acqua salata, 150 g, (MSC), sgocciolato (peso netto sgocciolato totale: 310 g)
- 450 g di pomodori ciliegini, tagliati a metà
- 120 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di sale
Pasta
- 2 ½ litri di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca (ad es. pappardelle)
- ½ mazzetto di basilico, fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2813 kJ / 669 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Paella di fagioli
55 Min
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Lasagne
2h
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Sugo alla bolognese
3 Std. 15 Min