Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de almejas venus, pequeñas y frescas (ver tip)
- 1 ½ cdas de sal, y un poco más para sazonar
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla, en trozos
- 30 g de dientes de ajo, pelados
- 1 cda de pan molido
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 50 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 675 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti con almejas y vino blanco
1 godz. 30 min
Gazpacho
5min
Almejas a la marinera
30 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Arroz negro con calamares (Hestan Cue™)
40 min
Mejillones al vapor (1000 g)
30 min
Mejillones al vapor (500 g)
20 min
Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6
5h 30min
Dorada a la sal
35 min
Mejillones con salsa de jitomate
45 min
Ensaladilla rusa
1h 15min
Champiñones o setas al ajillo
20 min