Pollo a la pizzaiola con pasta fresca

Pollo a la pizzaiola con pasta fresca

4.2 173 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de cebolla en octavos
  • 2 dientes de ajo
  • 400 - 600 g de tomate troceado en conserva
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 1 cucharadita de azúcar (opcjonalnie)
  • 250 g de pasta fresca al huevo (tipo pappardelle)
  • 6 filetes de pechuga de pollo (aprox. 800 g), gruesos
  • 100 g de mozzarella rallada
  • 2 - 3 pellizcos de orégano seco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 238.6 mg
Białko 46.6 g
Kalorie 2371 kJ / 566 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...