Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 100 g di latte + q.b.
- 10 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
-
600
g di farina tipo 1
lub 600 g di farina tipo 00 - 30 g di burro
- 10 g di sale
- 2 olive nere
- 2 mandorle
- 1 cucchiaino di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2sa 45 dk
Stella di pane
3 godz. 30 min
Lanterna di frolla
1 godz. 30 min
Cestino centrotavola
5 Std.
Corona bordolese
5u. 20min
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4h
Crackers all'acqua
3h
Bottoncini al latte semidolci
5 Std. 10 Min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Rosette
5u. 20min
Crackers classici
3h
Ciabattine veloci
3h 10min