Spaghetti aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato

Spaghetti aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato

3.3 174 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 2 - 3 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pangrattato
  • 5 - 6 filetti di acciuga sott'olio
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 895 mg
Białko 23 g
Kalorie 3106 kJ / 742 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...