Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di pesce misto per zuppa, pulito e lavato (gallinella, triglie, calamari, seppie, coda di rospo, vongole, cozze, canocchie)
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 spicchi di aglio
- 1 cipolla piccola, da 50 g circa
- 1 peperoncino, senza semi
-
400
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 400 g di pomodori pelati - 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino bianco secco
- 10 g di aceto di vino
- 1 pizzico di sale
- 8 fette di pane
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5096 kJ / 2128 kcal
- Białko
- 134.4 g
- Węglowodany
- 250.9 g
- Tłuszcz
- 72.1 g
- Błonnik
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla Soutelo
30min
Polpetti all'inferno
40min
Insalata di mare in vasetto
50min
Zuppetta di crostacei
40min
Pepata di cozze
55min
Brodetto di Fano
1h
Playa del sol
10min
Zuppa di baccalà
1h
Mojito analcolico
10min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45min
Catalana di pesce e verdure
1h 30min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min