Crocchette di riso al forno

Crocchette di riso al forno

4.2 60 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 pezzi

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 80 g di speck a cubetti
  • 50 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 100 g Emmental a cubetti (1 cm)
  • 3 uova sbattute
  • pangrattato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26 g
Kalorie 2569 kJ / 614 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...