Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 140 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 130 g di zucchero
- 2 uova
- 350 g di farina + q.b. per infarinare
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 100 g di panna fresca liquida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice al cocco
45 min
Tiramisù
5h 40min
Salame di cioccolato
3h 10min
Focaccia dolce al cioccolato
3h 30min
Torta al cocco
1h
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 min
Torta chocolat
1h
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Crostata al cioccolato
1 Std. 50 Min
Crostata bigusto
1 Std. 55 Min
Crostata alla crema di cioccolato
1 godz. 45 min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10min