Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 140 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 130 g di zucchero
- 2 uova
- 350 g di farina + q.b. per infarinare
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 100 g di panna fresca liquida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 Min
Crostata di mele
1h 5min
Crostata al cioccolato
1 Std. 50 Min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7h
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7h 35min
Crostata bigusto
1h 55min
Cheesecake marmorizzata
8 Std. 30 Min
Crostata alla nocciola
2h
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Cheesecake cotta alle mele
6sa 30 dk
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min