Timbal de camarones al limón y sandía

Timbal de camarones al limón y sandía

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva extra virgen y un poco más para rociar
  • 1 diente de ajo pelado
  • 250 g de camarones medianos crudos limpios y desvenados
  • 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
  • 1 - 2 pizca pimienta negra molida y un poco más para espolvorear
  • 360 g de sandía cortado en 12 discos (Ø 7-8 cm, 5 mm de grosor)
  • 80 g de pepino en rebanadas (aprox. 24 rebanadas 2 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 93 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 690 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...