Tacos de camarón de la Viga

Tacos de camarón de la Viga

4.5 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
10 porciones

Składniki

Aderezo picante<br>
  • 1 aguacate sin piel ni semilla
  • 15 g de mayonesa
  • 30 g de agua
  • 4 chiles chipotles adobados
Ensalada de col<br>
  • 100 g de col morada en cuartos
  • 100 g de zanahorias en cuartos
  • 60 g de mayonesa
  • 50 g de jugo de limón
  • 2 pizcas de sal fina o al gusto
  • 1 pizca de pimienta negra molida o al gusto
Camarones fritos
  • aceite el necesario para freír
  • 100 g de harina de trigo
  • 140 g de cerveza
  • 2 pizcas de sal fina
  • 1 pizca de pimienta negra molida
  • 3 pizcas de polvo para hornear
  • 10 camarones grandes, pelados y limpios
  • 10 tortillas de maíz
  • 10 limones en mitades
  • chiles jalapeños en escabeche al gusto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 658 mg
Białko 12 g
Kalorie 997 kJ / 237 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...