Alcachofas con aderezo de ajo

Alcachofas con aderezo de ajo

4.4 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 piezas

Składniki

Alcachofas
  • 1000 g de agua
  • 2 - 4 alcachofas
  • sal gruesa al gusto
  • 1 cda de aceite de oliva
Aderezo de ajo
  • 250 g de aceite
  • 1 diente de ajo
  • 1 huevo
  • 1 limón verde sólo el jugo
  • 1 pizca de pimienta negra recién molida
  • 1 pizca de orégano seco
  • 3 cdas de vinagre de vino blanco
  • 1 cda de mostaza
  • ½ cdita de sal fina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 391.8 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 2616.1 kJ / 625.3 kcal
Tłuszcz 67.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...