Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alcachofas
- 1000 g de agua
- 2 - 4 alcachofas
- sal gruesa, al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
Aderezo de ajo
- 250 g de aceite
- 1 diente de ajo
- 1 huevo
- 1 limón verde, sólo el jugo
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- 1 pizca de orégano seco
- 3 cdas de vinagre de vino blanco
- 1 cda de mostaza
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2524 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40min
Crema de jitomate
30 Min
Ensalada de coles de bruselas
35min
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Sashimi de betabel
15 min
Espárragos con mantequilla balsámica
35min
Ensalada de betabel
1h 10min
Filete a la pimienta
20min
Bacalao con salsa tártara (Hestan Cue™)
20min
Huevos pochados
25 min
Portobellos rellenos
35min
Ensalada César con chipotle
30 Min