![Alcachofas con aderezo de ajo Alcachofas con aderezo de ajo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/916BDD10-B4F5-4691-8640-C3F43EDB0B55/Derivates/CBBD3158-8442-42D3-B0B1-118F39ADD27D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Alcachofas
- 1000 g de agua
- 2 - 4 alcachofas
- sal gruesa, al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
Aderezo de ajo
- 250 g de aceite
- 1 diente de ajo
- 1 huevo
- 1 limón verde, sólo el jugo
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- 1 pizca de orégano seco
- 3 cdas de vinagre de vino blanco
- 1 cda de mostaza
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2524 kJ / 601 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de betabel
1 Std. 10 Min
Puré de betabel
1h
Puré de trufa y coliflor
25 Min
Ensalada de coles de bruselas
35 Min
Verduras blanqueadas
1h
Espárragos con mantequilla balsámica
35 Min
Puré de camote
40p
Betabeles con alioli de cilantro
55 min
Crema de jitomate
30min
Gohan
45min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20p
Sopa de cebolla TM6
55 min