Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cake
- 10 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease
- 8 egg whites, from large eggs
- 6 oz sugar, divided
- 10 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
-
5
oz hazelnuts
lub 5 oz almonds - 10 egg yolks, from large eggs
Ganache
- 7 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 6 oz heavy whipping cream
- 1 ½ tsp gel food coloring, black
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana Bread
1h 50min
Key Lime Pie
4h 40min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Béarnaise sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Quiche Lorraine
50min
Hollandaise Sauce
15min
Oysters Rockefeller
25 min
Caramel Sauce
1h 30 min
S'mores Pie
4h 40min
Chocolate Cream Pie
5 Std. 55 Min
Chocolate Marquise
4ωρ. 55 λεπτ.