Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cake
- 10 unsalted butter, in pieces, room temperature, plus extra, to grease
- 8 large eggs
- 6 oz sugar, divided
-
5
oz almonds
lub 5 oz hazelnuts - 10 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
Ganache
- 7 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 6 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2035.9 kJ / 486.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
2 Std. 50 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Chocolate Ice Cream
12h
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Chocolate Icing (Ganache)
20 Min
Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)
2h 40min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1h 45min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1 Std. 15 Min
Gluten Free Ham and Mushroom Pizza
30min
Chocolate Marquise
4h 55min
Vegetable Stock Paste
45min
Chocolate Lava Cake
45min