
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chicken thighs, boneless and skinless cut in pieces (4 cm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 2 carrots peeled, cut in pieces (1 cm)
- 100 g celeriac peeled, cubed (2 cm)
- 100 g white cabbage finely shredded
- 5 fresh porcini mushrooms halved
- 3 sprigs fresh dill leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs lovage (opcjonalnie)
- 1500 g water
- 100 g vermicelli broken in pieces (3 cm)
- fresh dill leaves for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.9 kcal / 1501.8 kJ
- Białko
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 722.1 mg