Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (4 cm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 2 carrots, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 100 g celeriac, peeled, cubed (2 cm)
- 100 g white cabbage, finely shredded
- 5 fresh porcini mushrooms, halved
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs lovage (opcjonalnie)
- 1500 g water
- 100 g vermicelli, broken in pieces (3 cm)
- fresh dill leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501.8 kJ / 358.9 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 722.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Chicken and Barley Stew
50min
Turmeric and ginger-infused chicken broth
2h 30 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Slow cooked veal stew
2h 10min
Baby-friendly Chicken and Barley Soup
1h 15 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Noodle Soup
25 min
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55min
Beef in Stout
1h 40min
Traditional Irish Stew
2u. 40min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1h 50 min