Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g uien, in stukken
- 1 tl zout, en iets meer om af te kruiden
- 20 g verse dille
- 20 g verse peterseliebladeren
- 40 g ciderazijn
- 80 g graanmosterd
- 3 varkenskoteletten (ong. 180 g / stuk - 1,5 cm dik)
- 1300 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 40 g crème fraîche, 15% v.g
- gemalen peper, volgens eigen smaak
- 80 g knolselderij, geschild
- 2 groene appels
- 150 g witloof
- 1 el zonnebloemolie
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1857 kJ / 443 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 488 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h
Bloemkool met kaas
55min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 Min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Brak ocen
Champagne en bessen trifle
3 godz. 40 min
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Brak ocen
Geklopt eiwit
5min
Kabeljauw met citrusboter
50 min
Appelmoes
20 min