Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 biefstukken (ong. 180-200 g / stuk, 3 cm dik)
- 2 tl zout
- ¾ tl gemalen peper
- 4 takjes verse tijm
- 1400 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 50 g sjalotten
- 1 - 2 takjes verse dragon
- 50 g droge witte wijn
- 1 el witte wijnazijn
- 200 g boter, in stukken, en 1 el om te bakken
- 4 eierdooiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2926 kJ / 698 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillesaus (crème anglaise)
10 Min
Rundsburgers met kaasvulling
40 min
Peren in rode wijn
3h 20min
Beef Wellington
10 Std. 10 Min
Kalfszwezerik met lente-uien
Brak ocen
Gougère-soezen met zalmmousse
25h 35 min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20min
Beef laab
1h 5min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45 min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2 godz. 40 min