
Wersje kompatybilne
Beef Roulades with Gherkins and Red Cabbage
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red Cabbage
- 60 g dried prunes pitted
- 75 g raisins
- 800 g red cabbage cut in pieces (3-4 cm)
-
50
g goose fat
lub lard - 1 ½ Tbsp caster sugar
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 6 cloves
- 500 g red wine
Roulade Filling
- 250 g onions quartered
- 300 g smoked ham, cooked cut in pieces (see tip)
- 100 g smoked bacon cut in pieces
- 40 g Dijon mustard
- 150 g pickled gherkins
- 1 tsp ground black pepper
Sauce
- 60 g onion quartered
- 100 g fresh button mushrooms
- 20 g unsalted butter diced
- 180 g mixed vegetables (e.g. carrots, celeriac, leeks), cut in pieces (3 cm)
- 30 g Dijon mustard
- 30 g tomato purée
- 50 g water
- 250 g red wine
-
2 - 2 ½
beef stock cubes (each for 0.5 l) crumbled, to taste
lub 2 - 2 ½ heaped tsp beef stock paste, homemade to taste
Roulade
- 60 g sunflower oil
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1700 g beef topside (cut in 10 thin slices, each slice approx. 25 cm x 12 cm)
- 30 g plain flour
- 100 g sour cream
- 1 - 2 Tbsp red wine vinegar to taste
- 1 pinch fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kcal / 2401 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 1746 mg