Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chicken legs, skin on and with bone in
- 250 g onions, quartered
- 8 garlic cloves
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 12 fresh basil leaves
- 1 - 1 ½ Tbsp chilli sauce, to taste
- 2 Tbsp dried oregano
- 130 g olive oil
- 250 g fresh green beans, topped and tailed, cut in pieces (1 cm)
- 90 g white wine vinegar
- 80 g sugar
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 tsp cornmeal, finely ground
- 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3327 kJ / 795 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Étouffée
45min
Cumin Rice
25 Min
Basque Chicken
1h 10min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10min
Beef Kebabs with Monkey Gland Sauce
2h
Mediterranean Turkey Roulades
45min
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 Min
Devilled Chicken with Coleslaw
1 godz. 45 min