Urządzenia i Akcesoria
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Apple Cake
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing110 g
-
plain flour225 g
-
caster sugar plus 2 Tbsp110 g
-
whole milk100 g
-
baking powder¼ tsp
-
medium egg1
-
eating apples peeled, cored and cut in pieces (2 cm)150 g
Crème Anglaise
-
whole milk300 g
-
caster sugar to taste50 - 100 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
natural vanilla extract½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49.7 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1592.5 kJ /
380.6 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Welsh Cakes
35 min
White Bread
3 godz.
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Quick Bread
50 min
Raspberry Cheesecake
3 godz. 25 min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Cheesy Triangle Scones
25 min